Loading...

 

Hold nu op jeg kan blive noget så galsindet.

Jeg bliver så stik-stjerne arrig, tosset, eksplosiv når jeg bliver ramt lige der hvor det gør allermest ondt. Min største styrke er som hos så mange andre også min største svaghed. Jeg bliver så meget ramt på min retfærdighedssans. Når det sker ryger jeg direkte i affekt og bliver vred. Den indre løvemor træder i karakter. Og det er uanset om det er på egne vegne, eller på andres.

Jeg kan ikke være i, hvis nogle af systemet, at grupper eller af enkeltindivider bliver uretfærdig behandlet. Jeg kæmper altid de svageste, de mest sårbares kamp. Ser rødt, når ugerninger raserer. Og jeg bliver faktisk umedgørlig når aftaler jeg har indgået ikke overholdes.Det er noget jeg sådan set har bøvlet med hele mit liv. Mine forældre har berettet om, at jeg som lille kunne te mig.

Jeg kan godt blive lidt flov over mig selv, når jeg ser tilbage på mine teenageår. Ikke altid lige verdens sødeste barn. I hvert fald nogle gange temmelig besværlig, stædig, rigid, ufleksibel.Som type, er jeg ikke sådan meget eksplosiv, råbende. Medmindre det går virkeligt heftigt for sig. Altså - jeg kan godt. Men det er sjældent at det er det format jeg viser ud ad til. Jeg kan godt ”opføre mig ordentligt”. Min familie har dog set mig lidt anderledes. Men så vender jeg bare vreden indad. Ind til et sted, hvor det ikke er gavnligt. Det giver både ondt i maven, nakkespændinger og meget andet skrammel.

 

I mange år har jeg været lærer. Mest af alt inden for det specialpædagogiske felt. Og lige dér er vrede dagligdag, snarere end glæde og optimisme. Vreden lurer hele tiden i hjørnerne. I det specialpædagogiske felt er vreden ofte voldsom, ud ad reagerende og til tider og oftest selvdestruktiv.

Hvorfor er vreden så vild?

Jeg vil gerne tale for, at vi deler vrede op i mere end en kategori.

Min egen arrigskab kommer, når jeg føler mig uretfærdig behandlet, eller oplever at andre bliver det. Nu har jeg heldigvis fundet min niche hvor jeg kan udnytte mit enorme retfærdighedsgen. Ingen skal bryde sig om at bide skeer med mig. Og så tjener jeg endda penge på det, når jeg hjælper andre mennesker til retfærdighed.

Men igennem de mange, mange år jeg har arbejdet med børn og unge, der har tendens til hurtigere at ramme, det der ligner vrede, ser jeg at vrede er camoufleret frygt, skyld, skam, sorg, angst og andet meget negativt. Følelser som vi står i, og som vi af en eller anden grund føler os nødt til at forklæde, maskere. Bag enhver negativ handling ligger en positiv intention. Som mennesker er der ingen af os der bryder os synderligt meget om at tabe ansigt foran andre. Foran hverken forældre, søskende, klassekammerater, lærer, kollegaer, chefer. Vi vil gerne fremstå stærke, med styr på vores følelser, med kontrol over situationen.

Når vi bliver vrede, kan vi holde folk ud strakt arm og udvise kontrol. Hvorimod når vi rammer muren af sårbarhed bliver vi udsatte i vores position, og mennesker kan komme ind under huden på os. Med andre ord er vrede vores måde at skabe et beskyttende hegn om os selv. Og derfor bliver vreden nogle gange forfærdelig tyk. Den er et panser, som skal være ugennemtrængelig for dem vi beskytter os selv imod. Det er derfor vrede kan blive ud ad reagerende. Og derfor at vrede kan blive indadvendt. Derfor at vrede kan ses som selvskadende adfærd. Fordi vi netop beskytter os selv imod -ja os selv.

Som lærer oplevede jeg ofte, og nu som trivselsterapeut oplever jeg nu flere gange om ugen, hvordan voksne såvel som børn, slår sig selv i hovedet med manglende selvaccept, manglende tilgivelse og selvtillid. De mennesker oplever en stor frustration over ikke at kunne udføre en bestemt opgave. Deres oplevelse er at ”alle andre” kan -og ”jeg må dermed være dum”.

Både børn og voksne er i ubalance og glemmer for en stund den indre ”pyt-knap”. Man behøver altså ikke være atomfysikker eller astronaut for at være et godt menneske! Men det kan bare godt se ud til på det ydre plan, at man skal være perfekt, for at være god nok.Vrede er med andre ord, meget andet og mere end, at blive trådt over tæerne, eller at se andre blive det. Vreden er den maske vi tager på, for at skjule vores inderste følelser. Fra mit ståsted er det usundt at bruge vrede til at deale med store følelser som skyld, frygt, skam og sorg.

Igennem årtier har jeg brugt fysiske genstande til at nulre, når jeg har haft brug for ro i mit hoved. Jeg er typen, der klikke kuglepenne, leger med mine fingerringe, af og til strikker jeg. Jeg er jo ikke den eneste, der har det sådan. Derfor har tangles, bolde i forskellige former og materialer, fjederringe mv gode muligheder for at komme til at ligge i de danske børn og unges skoletasker og i konferencelokaler. Fordi det kan noget. Men for mig er det også sådan at forskellige former og forskellige teksturer stimulerer mig på andre måder, end tangles. Selv er jeg faldet pladask for hvad krystaller gør ved mig. Personligt har jeg stor, stor glæde ved at sidde med forskellige former og størrelser i hænderne og nulre. De giver bare noget andet. Noget mere.

 

Jeg har samlet et krystalsæt, hvor mit udgangspunkt er at det skal kunne hjælpe, styrke og støtte dig, der har udfordringer med vrede.J

a-ja, jeg ville ikke selv have ”hoppet på den ” for bare et par måneder siden. Men nu oplever jeg altså, at naturen kan hjælpe mig på en helt og aldeles anden måde end det jeg har gjort altid. Jeg oplever det også i min terapi, at der sker spændende ting, når jeg bruger krystallerne. Om det er placeboeffekt, det at man bliver mere opmærksom på, hvad man går efter ved, eller om der reelt er mere mellem himmel og jord, end vi indtil videre har bevist. Jeg ved det ikke. Og jeg er faktisk også helt lige glad! Men jeg er ikke ligeglad med om det jeg laver, om det kan hjælpe mine kunder. Det er faktisk vigtigt. Det er altafgørende.

Krystalpakken er komponeret som et musikstykke, der skal spilles af et symfoniorkester. De enkelte sten skal ikke stå alene. Nøjagtigt som det er med en stortromme i et symfoniorkester. Den er ingenting, hvis ikke den spiller op ad fløjte, violin, trompet og harpe. Først der får den sin magi.  

Forstenet Træ

Engang var forstenet træ en levende organisme. Med sine dybe rødder giver den dig derfor jordforbindelse. Verdens bedste pyt-knap. Forstenet træ hjælper dig til at løfte dig op over petitesser og det der irriterer dig.Mangler du ro og overskud til at tænke ting igennem og finde løsninger - er Forstenet træ din ultimative hjælp.Forstenet træ er angst og stressdæmpende.

Rhodonit

Den kærlige, stærke ven, der støtter dig til at slippe din fortid og hjælper dig til at tilgive dig selv. Krystallen der hjæleper dig til at komme over hjertesorger, styrker dit selv værd, opløse tristhed og tunghed og hjælper dig til at komme væk fra selvbebrejdelser. Det er den smukke rhodonit. Den styrker dig i at genfinde dit fodfæste både hvad angår dine følelser og fysisk.

Rhodonit er god ved halsbetændelse, betændelse i leddene og ved hjertesygdomme. Som lommesten er den yderligere god mod køresyge.

Lapis Lazuli

Bringer dig ro og balance og vil opmuntre dig til mere selvkærlighed, selvpleje og harmoni. Lapis Lazuli er god til at afhjælpe svimmelhed, styrke immunforsvar og reducere træthed i kroppen. Samtidig er den god imod søvnløshed. Lapis Lazuli hjælper dig til at åbne dit halschakra og øger dermed din evne til at kommunikere hensigtsmæssigt.

Ametyst, poleret

Det lille vejkort, der lader der se verden på en ny og tryg måde. Lader dig finde vej i dit eget tempe. Ametysten sender beroligende og trygge energier ud. Derved understøtter den en god nattesøv og beskytter imod mareridt.

Agat, Sort

Det hårde, men kærlige spark bagi, kan alle trænge til. Det giver den sorte agat. Den giver dig energi, inspiration og handlekraft til at få flow og power. Den er perfekt, når du kaster dig ud i udfordringer, der skal bære dig videre frem i livet.

Charoit

Den smukke lilla charoit er en transformationssten. Den forandrer negativ energi til positiv energi, og reducere frygt. Dine analytiske evner og opfattelsesevnen bliver skærpet, så du hurtigt kan gennemskue løgn og finde et hurtigt og præcist svar.

Sort obsidian

Den sorte obsidian lader dig se det du ikke før har haft mod på at se. Den hjælper og støtter dig i, at se ind i dig selv og finde ubalancer, så du kan ændre. Sort obsidian kan du bruge som beskyttelsessten, der holder negative energier væk fra dig. Desuden kan sort obsidian lindre muskelkramper og gigt, og giver ro til et stresset fordøjelsessystem

Howlit

At frigøre dig fra rigide mønstre, forudfattede holdninger, egoisme og negativitet er howlittens fornemmeste opgave.Overdreven uskyld og naivtitet løsner den. Den viser dig det, der reelt er, og lader dig stille skarpt på fordele og nye veje at gå, så du kan vokse.

Howlitten er god imod stress, vrede, hidsighed og arrigskab. Fjerner smerte, hvis du placerer den på smertestedet.

 

Du kan finde krystaller her på dette link Dimsekrystaller fra Krystalæsken 

Eller du kan komme ind i butikken på Algade 33, 4230 Skælskør og købe netop denne krystalkomposition til kr. 339,- så længe lager haves.